marți, 4 iunie 2013

Elibereaza-ti productivitatea, concentrarea si viteza net-ului in 5 minute

traducere dupa Nathan Rohler
Daca te pui cu advertisingul in timp ce lucrezi pe net nu ai decat de pierdut. Neaparat trebuie sa vezi advertorialele care iti invadeaza monitorul cat e ziua de lunga. Astea nu sunt doar enervenate. Iti distrag atentia de la ceea ce faceai, iti tulbura concentrarea si, nu in ultimul rand, cresc timpul de incarcare al paginilor.
Cu alte cuvinte sunt un ucigas al productivitatii. Deci, de ce sa te lupti in continuare?

Blocheaza-i pe nedoriti

As putea sa vorbesc mult despre cat de bun este AdBlock dar asta ar face sa ma departez de la esenta articolului -  cresterea productivitatii. Micutul muncitor miraculos despre care vorbesc pur si simplu opreste reclamele din pagini chiar inainte ca sa le vedeti. Este atat de eficient incat rareori (sau chiar niciodata) nu blocheaza continutul legitim de publicitate. Odata ce ai incercat acest plugin iti vei da seama prin cate tone de anunturi care distrag atentia ai navigat pana acum.
Beneficii colaterale: Daca folosesti Gmail, nu vei mai vedea acele reclame nesuferite care te fac sa te simti ca si cum cineva iti citeste mailul peste umar.

Pasul 1: Luati Chrome sau Firefox

Imi pare rau pentru utilizatorii de IE sau Opera cu care nu este compatibil. De Safari nu stiu inca. Acest plugin este un motiv destul de bun sa folosesti Chrome sau Firefox pentru cea mai mare parte a navigarii.

Pasul 2: Instaleaza Free AdBlock Plus Plugin

Standardul de excelenta pentru blocatoarele de reclame este plugin-ul AdBlock Plus. Se gaseste in Google Store pentru Chrome sau in meniul Firefox la Extensii. In pagina acestuia doar dai click pe Install, apoi ii dai voie sa se instaleze. 

Daca intampini ceva probleme sau vrei sa sapi mai mult prin optiuni cum ar fi particularizari de blocare, verifica documentatia. RTFM zic eu la lume cand au dificultati cu vreun soft sau aparat nou (adica... Read the fucking manual !)

Pasul 3: Investeste timpul astfel castigat in alta parte

Vei fi uimit cat de repede se incarca paginile, cat de putin deranjante sunt cand esti online sau cat de dragut pare de acum Internetul.
Daca tot ai nevoie la un moment dat de reclame (pentru testari sau altceva) poti intrerupe temporar activitatea plugin-ului.

P.S. Blocarea anunturilor omoara Internetul?
In timp ce unii editori cred ca blocarea reclamelor va ucide site-uri taindu-le sursa de venit de la producatorii de continut, eu nu sunt de acord cu acest punct de vedere. Daca vrei sa monetizezi un site iar utilizatorii lui folosesc AdBlock-er, asta nu inseamna ca n-ai noroc. Asta inseamna ca poti face mai mult decat sa plesnesti peste ochi cu anunturi enervante si semirelevante. Publicitatea inseamna sa conectezi oamenii care cauta niste chestii cu cei care le produc (acele chestii), nu sa le distragi atentia inainte sa-si dea seama ce cauta si poate chiar uneori sa si uite ce cautau initial.  Nu sunt singurul cu acest punct de vedere – cititi aceasta dezbatere (care include exemple din viata reala). Veti vedea ca este o alta lume si altfel de productivitate fara reclame suparatoare.

0 comentarii: